خدمات کامپیوتر اهورا
انجام کلیه خدمات کامپیوتری در ساری
 

  آيا مي دانيد كه اندازه واقعي صفحه نمايش چگونه محاسبه مي شود؟

مانيتورهاي مختلفي در بازار وجود دارند كه معمولاً برحسب قطر صفحه نمايش لامپ تصوير اندازه گيري مي شود. ولي اغلب اوقات اندازه ذكر شده براي مانيتورها از اندازه واقعي بزرگتر است. براي مثال اندازه واقعي يك مانيتور ۱۵ اينچ ۸/۱۳ اينچ مي باشد. در جدول زير اندازه سطح قابل مشاهده در مانيتورهاي مختلف گرد آمده است:

اندازه واقعي نمايش بر حسب اينچ

 

اندازه مانيتور برحسب اينچ

۲/۱۳ تا ۵/۱۲

۱۴

۹/۱۳ تا ۵/۱۳

۱۵

۱۶ تا ۵/۱۵

۱۷

۱۸ تا ۵/۱۷

۱۹

۱۹ تا ۵/۱۸

۲۰

۲۰ تا ۵/۱۹

۲۱

آيا مي دانيد همه مانيتورها داراي اشعه هاي مضر و خطرناك هستند؟

در مانيتورهاي داراي لامپ اشعه كاتوديك يك شعاع الكتروني در هر ثانيه تا پنجاه بار يا بيشتر صفحه موزائيكي داخل لامپ تصوير را جارو كرده و تصاوير را به كمك شدت و ضعف يا قطع و وصل اين پرتو الكتروني ايجاد مي كنند. به دليل وجود ميدان الكتريكي چند هزار ولتي در داخل لامپ تصوير، روشنايي كه الكترون ها حين عبور از فاصله بين كاتد و صفحه موزائيكي كسب مي كنند باعث مي گردد انرژي آزاد شده سبب تابش درصد قابل توجهي اشعه ايكس و اشعه ماوراءبنفش گردد كه الزاماً بايد با تدابير تكنيكي در حين طراحي لامپ تصوير از نفوذ آنها به سطح خارجي و رسيدن به بدن كاربر رايانه جلوگيري كرد.

در عمل اين كار داراي هزينه زيادي است و باعث گراني قيمت لامپ تصوير مانيتور مي گردد. در نتيجه اكثر كارخانجات سازنده براي رقابت با ارائه ارقام غيرواقعي ميزان تابش هاي زيان آور را حداقل جلوه مي دهند. اكثر مانيتورهاي موجود داراي درصد قابل توجه و خطرناكي از پرتوهاي اشعه ايكس و اشعه ماورا بنفش هستند كه استفاده كننده ها دائماً در معرض اين پرتوها هستند.

اما خطرات كار با نمايشگرهاي منحصر به تابش پرتوهاي اشعه ايكس و ماوراءبنفش نيست در زير تعدادي از مهمترين اين خطرات معرفي شده است.

خطرات ناشي از:

۱- پرتوهاي اشعه ايكس ۲- پرتوهاي اشعه ماورابنفش ۳ - ميدان الكتريكي با ولتاژ بالا ۴- ميدانهاي الكترومغناطيسي ۵- امواج الكترومغناطيسي فركانس پائين ۶- امواج الكترومغناطيسي فركانس بالا

گفته مي شود انواع سرطان ها، ناهنجاري هاي كروموزوني و بيماريهاي ژنتيكي، اختلال در ديد چشم، ضايعات عصبي و رواني، سقط جنين و... از عوارض شناخته شده اين پرتوها است.

اين مضرات استفاده از مانيتورهاست ولي آيا مي توان از آنها استفاده نكرد؟ خير. براي استفاده كم خطرتر از مانيتورها:

۱- از عينك با فيلتر هاي مرغوب استفاده كنيد ۲- مانيتورها بايد حداقل از سطح چشم تحت زاويه ۲۰ درجه قرار گيرد ۳- فاصله مانيتور از كاربر بايد ۴۰ تا ۷۰ سانتي متر باشد ۴- ميزان درخشندگي مانيتور را كم كنيد ۵- مدت زماني طولاني جلوي مانيتور ننشينيد. ۶- هوا در محيط كارتان جريان داشته باشد زيرا بدنه كامپيوتر و مانيتور بوي مخصوصي از خود متصاعد مي كنند كه ناشي از گازهاي «يوكسين» و «فوران» است كه به عنوان مواد ضد حريق مي باشند و هر دو سرطان زا هستند.

استفاده از ماوس تقريبا به بخشي جدانشدني و معمول در کار با کامپيوتر تبديل شده است. در بسياري از موارد باعث بروز مشکلاتي در مچ دست مي شود . توجه به نکات زير در کاهش مشکلات بوجود آمده در اثر بکارگيري بيش از حد ماوس موثر مي باشند :

1- استفاده از ماوس نوري: استفاده از ماوسهاي قديمي که با گوي کار ميکنند را فراموش کنيد. ماوسهاي نوري از حساسيت بيشتري برخورداند و به همين دليل کار با آنها به نسبت ماوسهاي قديمي نياز به فشار کمتر دست و حرکت کمتر مچ دارد. با کمي تنظيم و انتخاب يک ماوس اپيتک ميتواند حرکت مچ دست را خود را کمتر و مدت بيشتري از ماوس بدون احساس خستگي استفاده کنيد.

2- ماوس پد طبي : باور کنيد من نيز آنها را چندان جدي نمي گرفتم اما واقعا موثر هستند.ماوس پد هاي طبي داراي يک بالشتک در پايين پد هستند که مچ دست بر روي آن قرار ميگيرد.مهمترين عامل درد مچ در کار با ماوس حالت شکسته و زاويه مچ دست است.که در بلند مدت حتي مي تواند باعث دردهاي مزمن و ماندگار در مچ دست شود اما در ماوس پدهاي طبي مچ دست در وضعيت بهتري قرار ميگرد و تقريبا ساعد و کف حالت افقي و بدون شکستي دارند که اين مسئله در سلامتي مفاصل و خستگي کمتر مچ دست نقش مهمي دارد.ماوس پدهاي طبي قيمت بالايي ندارند و در بازار ايران نيز ميتوانيد مدلهاي خوبي از اينگونه پدها را کمتر از يک هزار تومان تهيه کنيد .

3- ورزش : در مورد بسياري از ما کار با ماوس و کيبورد و يا احتمالا نوشتن تنها کارهايي هستند که با مچ دست خويش در طول روز انجام مي دهيم. اين در دراز مدت باعث ضعيف شدن مچ دست ميشود به طوريکه کمي فشار بيشتر ميتواند باعث درد مچ دست شود. با وجودي که من نکات اشاره شده در بالا را انجام دادم و درد مچ و خستگي حاصل از کار با ماوس به حداقل رسيد اما همچنان در شرايطي که فشار بيشتري به مچ دستم مي آمد دردهايي چندين ساعته را در مچ دستم حس ميکردم. شيوه ساده اي که من بکار گرفتم ورزش و استفاده از نرمشهايي که بود که مچ دست در آن بکار گرفته ميشود.شيوه اي که به به شکل موثري از آن جواب گرفتن استفاده از وزنه و نوعي حرکت خاص با مچ دست بود که تنها در در ده روز دردهاي مچ دستم به شکل قابل محسوسي کاهش يافت.

4- اسکرول: تا کنون فکر کرده ايد که چه مدت از زماني را که با ماوس کار ميکنيد صرف اسکرول صفحات ميکنيد؟ به خصوص اگر اهل کار با اينترنت و گردش در وب باشيد قطعا مدتي را صرف اسکرول صفحات وب سايتها مي کنيد.اسکرول با حرکت ماوس باعث تغيير زاويه مچ دست و يا حرکت دست مي شود.استفاده از ماوسهايي که دکمه اسکرول را وسط کليدهايشان دارند مي توانند نياز به حرکت دست دست و مچ را کاهش دهند و طبيعي است که کاري که تنها با حرکت يک انگشت انجام مي شود را با مچ دست و يا ساعد انجام نمي دهند.

در نهايت و چنانکه از مطالب بالا مشخص است کمي دقت در انتخاب و خريد ماوس و ماوس پد ميتواند سلامتي بيشتر و خستگي کمتري را براي شما به ارمغان بياورد و البته نبايد فراموش کنيم که مچ دستهاي ما فقط براي کار با ماوس و کيبورد نيست و براي اينکار نيز ساخته نشده است پس بايد سعي کرد به تناسب با نرمشهاي خاص آنها را در وضعيت مناسبي نگه داريم.

درباره وبلاگ

منتظر محصولات جدید ما باشید
آخرین مطالب
آرشيو وبلاگ
پيوندها





نويسندگان